We zitten midden in de herfstperiode van 2023. Ondanks dat we ontzettend veel dagen met regen hebben gehad, is het een goed seizoen voor herfstfotografie. Er zijn veel paddenstoelen te vinden en op dagen met goed weer schijnt de zon volop. Het zonlicht schijnt fijntjes door de bossen waardoor je een mooie herfstfoto kunt maken.

De herfstperiode is ook een geweldige tijd voor het fotograferen van zonnestralen. Met een laag opkomende zon en een beetje mist, krijg je vaak knallende zonnestralen te zien langs de bosranden. Wanneer je dit goed weet vast te leggen krijg je fantastische herfstfoto’s.

Herfstfoto zonnestralen bos de ochtend

Herfstfoto collectie

Bekijk mijn natuurfoto’s in de fotoalbums. Ze staan gesorteerd op thema. Recent heb ik een nieuw fotoalbum aangemaakt met herfstfoto’s uit 2023. Het album wordt up-to-date gehouden met herfstfotografie van jaar tot jaar.

Warme herfstkleuren in huis

De herfst staat bekend om zijn prachtige kleuren als de bladeren aan bomen veranderen in diverse tinten rood, oranje en geel. Dit leidt tot prachtige landschappen. Bovendien brengt de herfst ook gezelligheid met zich mee. Mensen komen samen voor warme dranken, leuke avonden bij de haard en gezellige herfstactiviteiten zoals wandelingen door gekleurde herfstbossen.

Een fotoprint met herfstfotografie in huis kan een prachtige manier zijn om de warme sfeer van de herfst naar binnen te brengen. Laat de unieke kleuren van de herfst jouw interieur binnen en haal het seizoen in huis. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Paarse herfstvaren 02
Gele herfstbladeren 02
macrofoto van vliegenzwam in herftsbos
Zonlicht door het bos kleine kiekenberg 02

Mooie herfstfoto’s maken?

Ben je nu op zoek naar informatie voor het maken van mooie herfstfoto’s? Dat komt goed uit. Ik heb precies hierover een uitgebreid artikel geschreven ‘Mooie herfst foto’s maken? Tips van A tot Z‘. Bekijk het artikel en maak ook de mooiste herfstfoto’s!

Macrofotografie in de herfst

Paddenstoelen zijn een favoriet onderwerp in de herfst, wist je dat er wel 4000 soorten in Nederland zijn? Leg ze met deze macrofotografie tips ook tot op de kleinste details vast op de gevoelige plaat!

@ByFoekema

Albert Foekema Fotografie

Albert is natuurfotograaf en online marketeer van beroep. Geboren en getogen in het mooie Friesland. Daar worden vele foto’s gemaakt van de prachtige landschappen, insecten, vogels en andere mooie onderwerpen. Bekijk zijn fotografie hier op de website, of houd de Instagram pagina in de gaten voor regelmatige updates. Heb je vragen? Stel ze gerust.