Met een professioneel logo wil je opvallen en de aandacht trekken van jouw doelgroep. Het is dan ook logisch dat je het logo overal wilt laten zien. Maar hoe plaats je het bedrijfslogo als freelancer op je persoonlijk LinkedIN profiel? Met een kleine omweg is het mogelijk.

Om het bedrijfslogo op je profiel te laten zien moet je een aantal stappen volgen. Er moet een bedrijfspagina voor aangemaakt worden waar het logo wordt geüpload. De bedrijfspagina koppel je later aan jouw persoonlijk LinkedIN profiel onder ‘ervaringen’. Hierdoor herkent LinkedIN het bedrijf en wordt het logo bij de ervaring getoond.

Maar hoe maak je een LinkedIN bedrijfspagina en hoe koppel je dit aan jouw profiel? Bekijk en lees hieronder de stappen.

Volg de uitgebeelde stappen van hierboven voor het maken van jouw bedrijfspagina. Het handigste is om dit uit te voeren op een desktop of laptop systeem.

 1. LinkedIN bedrijfspagina aanmaken
  Surf met een computer (laptop) naar LinkedIN en klik rechts bovenaan op de knop ‘Werk’. Er valt een menu naar beneden en onderin vind je: ‘Bedrijfspagina aanmaken +’. Klik hierop.

 2. Kies het soort pagina
  In het volgende scherm heb je een aantal (drie) keuzes. Hier kies je voor ‘Bedrijf’ omdat je een bedrijfspagina wilt maken.

 3. Bedrijfsinformatie opgeven
  Nadat je voor de optie ‘bedrijf’ gekozen hebt kom je in het volgende scherm. Hier voer je de bedrijfsgegevens in. Deze kun je naderhand nog aanpassen. Geef alvast een goede URL op. Het liefst eentje met jouw bedrijfsnaam zodat je goed te vinden bent. En hier kun je het bedrijfslogo uploaden.

 4. Bedrijfspagina bevestigen
  Wanneer je de gegevens hebt ingevoerd kun je deze opslaan. Vink onderin het scherm aan dat je bevoegd bent dit bedrijf te beheren. Daarna klik je op ‘pagina maken’ en je bent klaar!

 5. Bedrijfspagina koppelen
  Nu je de pagina hebt gemaakt moet deze nog aan het persoonlijk profiel worden gekoppeld. Houd er rekening mee dat het soms even kan duren voordat je dit uit kunt voeren. Bij mij duurde het een dag voordat ik mijn bedrijfsprofiel aan het persoonlijk profiel toe kon wijzen.

  1. Ga naar de functie op je persoonlijk profiel waar je het logo toe wilt voegen;

  2. Klik op het potlood om deze functie te bewerken;

  3. Vul bij ‘bedrijf’ het bedrijfsnaam in zoals je dit hebt opgegeven;

  4. Wacht eventjes totdat je bedrijf als suggestie verschijnt en je deze kunt selecteren;

  5. Klik hierna op opslaan en het logo wordt bij jouw profiel getoond.

Let op: Het kan soms even duren voordat je bedrijf als suggestie wordt getoond. Soms gebeurt dit direct, bij mij duurde het een dag.