Wat een jaar. Niet alleen ben ik een eigen onderneming gestart. Ook was ik vrijwel direct hierna een ontzettend leuk project begonnen én heb ik deze nog voor 2021 kunnen lanceren.

Het jaar 2020 zal er een zijn die we nooit zullen vergeten. Corona. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik stond met mijn werkgever in de kantine en we spraken over de toestanden in China. Toen nog hopende dat het ook aan die kant van de wereld zou blijven, niet wetende welke impact dit met zich mee zou brengen.

Corona

Maar corona was al onderweg, verspreide zich langzaamaan door de gehele wereld. En toen was het in Nederland, Brabant om precies te zijn. Vele maatregelen werden er geïntroduceerd. Bedrijven en winkels gingen op slot, scholen werden gesloten, we gingen in lockdown.

Voor mij betekende dit veel thuiswerken en zorgen dat ik dit kon organiseren met mijn kinderen. Het thuiswerken ging gelukkig prima, in maart hadden we mooi weer en de kinderen konden gelukkig ook lekker de tuin in.

Handelsregister

Tijdens de lockdown maakte ik mij zorgen over mijn plannen. Juist dit jaar wilde ik mijn eigen onderneming inschrijven en met fotografie aan de slag gaan. Ik heb de inschrijving enkele maanden uitgesteld, tot ik niet langer wilde wachten. In juli van dit jaar 2020 werd mijn bedrijf dan ook officieel bij de kamer van koophandel ingeschreven. Gelukkig was de lockdown van dat moment afgelopen, we konden ook weer meer doen. Fijn voor ons, maar zeker fijn voor de kinderen.

Dauwdruppel

Maar nu de inschrijving een feit was, kon ik ook mijn eigen plannen verder uitrollen. Ik werkte aan een project waarmee ik online muurdecoraties aan wilde bieden. Dat staat, het heet fotodecoratie.nl en je kunt er mijn natuurfoto’s bestellen op allerlei materialen zoals canvas of aluminium.

Uitstel

Maar alle verdere plannen heb ik in zekere zin uitgesteld. Ik wacht tot er een moment komt dat we ons weer vrij(er) kunnen bewegen. Wel heb ik ontzettend veel zin om de plannen verder uit te werken en uit te voeren. Wat er allemaal gaat gebeuren? Je zult het met de tijd meekrijgen!

Mos

Ontspanning

Ondertussen, tussen al het corona gedoe, heb ik regelmatig de bossen en de natuur weten op te zoeken. En dat is fijn. Het maken van foto’s in de natuur is namelijk mijn uitlaatklep. Ik kan er mijzelf mee ontladen en kom er dan ook ontspannender van terug. Naast het ontladen, levert het natuurlijk ook vele foto’s op. Een prima combinatie.

2020

Het zijn letterlijk de laatste dagen van dit jaar. Ik ben nog de laatste ‘2020’ zaken aan het afronden. En zowel voor mijn werk als mijn onderneming ben ik het marketingplan / strategie voor 2021 aan het uitwerken.

Nog een uurtje of twee en dan gaat de computer uit tot het nieuwe jaar!

Echt Judasoor

Ik wens jou

Ik hoop dat jij dit jaar goed hebt doorstaan.
Ik wens jou een fijn en veilige jaarwisseling.
Ik wens jou een gezond en voorspoedig 2021.