Leestijd: 8 minuten

Verloren hoeken in huis kunnen een uitdaging zijn. Het lijkt soms alsof er geen goede manier is om deze ongebruikte ruimte te benutten, maar gelukkig zijn er veel manieren om deze hoeken om te toveren tot stijlvolle en functionele plekken.

In dit artikel heb ik vijf creatieve ideeën voor het verbeteren van verloren hoeken van je interieur.

Maak er een speelhoek voor kinderen van

Geef je kinderen hun eigen speelplek door er een verloren hoek van te maken. Zet er een speelgoedbak neer en voeg eventueel een minibureau toe. Op deze manier heeft je kind een eigen ruimte om te spelen, knutselen en te tekenen.

Voor nog meer comfort, kun je de speelhoek verfraaien met vrolijke kleuren, leuke prints of muurdecoraties. Dit zorgt ervoor dat de speelhoek niet alleen functioneel is, maar ook een leuke en uitnodigende plek voor je kind om te spelen. Bovendien geeft het kind de verantwoordelijkheid over zijn of haar speelhoek, waardoor het leert om zijn of haar speelgoed op te ruimen en te organiseren.

Creëer een plek om te werken of te ontspannen

Verloren hoeken zijn perfect voor een eigen werk- of ontspanningsplek. Plaats er een comfortabele fauteuil en een kleine tafel en geniet na een drukke dag van een goed boek of maak er je thuiskantoor van.

Maak er een plantenhoek van

Verbeter de sfeer en gezondheid van je huis door er een plantenhoek van te maken. Maak planken aan de muur en zet verschillende soorten kamerplanten neer. Je kunt ze ook aan de muur hangen of op de grond zetten voor een echte jungle-look.

Vrolijk het op met muurdecoratie

Decoreer de kale muur in de verloren hoek met muurcirkels. Laat het een beetje rommelig zijn en zorg dat er zo min mogelijk kale muur overblijft. Combineer met verschillende fotovormen of hang dezelfde vormen symmetrisch bij elkaar. Kies in een hoekje voor muurdecoratie met een ‘rustige’ print, welke niet overheersend is in een beperkte ruimte.

Maak er een opbergplek van

Als je boeken of woonaccessoires verzamelt, is een verloren hoek de perfecte plek om een kleine kast neer te zetten. Kies voor een open kast om accessoires te tonen, of een dichte kast voor opbergruimte. Als je geen ruimte hebt voor een kast, kun je extra opbergruimte creëren door middel van planken.

Tover het hoekje om tot een fijn plekje

Verloren hoeken hoeven dus echt geen verloren ruimte te blijven. Door deze 5 tips tover je deze ongebruikte hoekjes om in een stijlvolle en functionele plek. Wat ga jij van je verloren hoek maken?

@ByFoekema

Albert Foekema / @ByFoekema

Albert Foekema is eigenaar van @ByFoekema. Hij is natuurfotograaf en marketeer van beroep. Hier lees je zijn interieur en fotografie artikelen, maar je kunt ook zijn werk bekijken en bestellen als muurdecoraties. Heb je vragen of opmerkingen? Stel ze gerust.