Leestijd: 12 minuten

Er zijn talloze redenen om iets aparts aan de muur op te willen hangen. De een doet het om een bepaalde stijl of sfeer te creëren, de ander voor persoonlijke herinneringen of interesses. Welke reden we ook hebben: we willen allemaal wel iets aparts aan de muur. Ondanks dat traditionele muurdecoraties nog erg in trek zijn, zijn we ook op zoek naar exclusiviteit. Dus wat voor ‘aparts’ hang jij aan de muur?

Iets aparts aan de muur

Waarom aparte muurdecoratie aan de muur

Er zijn verschillende redenen waarom we graag iets aparts aan de muur willen ophangen. Sommigen doen dit om een lege of saaie muur op te vrolijken en te accentueren. Muurdecoratie kan een ruimte visueel interessanter maken en helpen om de sfeer en het karakter van een ruimte te versterken.

Muurdecoratie witbuikreiger
Muurdecoratie boslicht

Anderen willen misschien aparte muurdecoratie toevoegen, zoals een muurcirkel set van 3, om een specifiek thema of stijl aan een ruimte te geven. Bijvoorbeeld om een landelijke of boerderij stijl in huis te creëren, kunnen ze muurdecoratie kiezen dat hierbij past, zoals houten plaquettes of prints van landelijke taferelen.

Sommigen gebruiken muurdecoratie ook als manier om persoonlijkheid en interesses te tonen. Bijvoorbeeld, iemand die graag reist, kan muurdecoratie toevoegen met afbeeldingen of kaarten van verschillende steden of landen die ze hebben bezocht.

Muurdecoratie fugeltsjelan zonsondergang
Muurdecoratie japanse bloem

Maar muurdecoratie kan ook worden gebruikt om bepaalde functies of behoeften in een ruimte te benadrukken. Bijvoorbeeld, een muurklok of een bord met een dagplanner kan nuttig zijn voor het bijhouden van de tijd of het organiseren van activiteiten.

Wat maakt muurdecoratie apart?

Muurdecoratie kan uniek zijn op verschillende manieren, afhankelijk van het specifieke stuk muurdecoratie en de context waarin het wordt gebruikt. Hier zijn enkele manieren waarop muurdecoratie uniek kan zijn:

Iets aparts aan je muur
  • Vorm: Muurdecoratie kan uniek zijn in de vorm die het heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een ronde muurcirkel of een driehoekige muurplaat. Deze vormen kunnen opvallend zijn en helpen om een ruimte op te leuken.

  • Ontwerp: Muurdecoratie kan uniek zijn in het ontwerp, zoals de kleuren, patronen en afbeeldingen die worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een muurcirkel zijn met een opvallend patroon of een geprinte poster met een unieke foto.

  • Materiaal: Muurdecoratie kan ook uniek zijn in het materiaal waarvan het is gemaakt. Bijvoorbeeld, een muurkrans gemaakt van verse bloemen of een muurplaat gemaakt van hout.

  • Stijl: Muurdecoratie kan uniek zijn in de stijl die het uitstraalt. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een vintage of industriële stijl.

  • Persoonlijkheid: Ten slotte kan muurdecoratie uniek zijn omdat het de persoonlijkheid van de eigenaar weerspiegelt. Bijvoorbeeld, iemand die graag reist kan muurdecoratie toevoegen met afbeeldingen of kaarten van verschillende steden of landen die ze hebben bezocht.

Iets aparts aan de muur met muurcirkels

Een muurcirkel is apart type muurdecoratie omdat het een ronde vorm heeft in plaats van de traditionele rechthoekige of vierkante vorm die vaak wordt gebruikt voor muurdecoraties. Dit geeft de muurcirkel een opvallend uiterlijk, waardoor het een goede manier is om een ruimte te accentueren.

Muurcirkels kunnen ook uniek zijn in ontwerp en stijl. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals metaal of aluminium en kunnen worden gepersonaliseerd met verschillende kleuren, patronen en afbeeldingen. Dit maakt het mogelijk om een muurcirkel te kiezen die past bij de specifieke stijl en sfeer van een ruimte.

Bovendien kunnen muurcirkels worden gebruikt in verschillende delen van een huis of ruimte, wat ze ook uniek maakt. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als achtergrond voor een boekenkast, als accent op een lege muur of als aanvulling op een galerijmuur. Dit geeft de mogelijkheid om de muurcirkel op verschillende manieren te gebruiken en te integreren in de inrichting van een ruimte.

Iets aparts aan een muur
@ByFoekema

Albert Foekema / @ByFoekema

Albert Foekema is eigenaar van @ByFoekema. Hij is natuurfotograaf en marketeer van beroep. Hier lees je zijn interieur en fotografie artikelen, maar je kunt ook zijn werk bekijken en bestellen als muurdecoraties. Heb je vragen of opmerkingen? Stel ze gerust.