Muurcirkels zijn een populaire manier om de muur te decoreren en een persoonlijk tintje aan een ruimte te geven. Wat ik steeds vaker zie zijn muurcirkels in setjes van 3 stuks aan de muur. Het leuke is dat je ze op verschillende manieren kan opgehangen om een uniek en opvallend effect te creëren.

Er zijn diverse manieren om muurcirkel in sets van 3 te gebruiken om de decoratie van een ruimte op te vrolijken en een persoonlijke sfeer te geven. Je leest er alles over in dit artikel ‘muurcirkels set van 3’.

Muurcirkel set 3: met kleuren combineren

Kies een kleurenschema dat bij de rest van de ruimte past. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit neutrale tinten of juist opvallende kleuren. Er zijn verschillende manieren om een kleurenschema te kiezen dat bij de rest van de ruimte past:

Muurcirkel set van 3
 1. Kijk naar de kleuren die al in de ruimte aanwezig zijn, zoals de kleur van de muren, de vloerbedekking en eventuele andere decoratie. Probeer kleuren te kiezen die hiermee samengaan.
 2. Overweeg hoe de ruimte gebruikt wordt en welke sfeer je wilt creëren. Neutrale kleuren geven bijvoorbeeld een rustige en elegante sfeer, terwijl opvallende kleuren vrolijkheid en energie kunnen toevoegen.
 3. Maak gebruik van een kleurenwiel om te zien welke kleuren goed samengaan. Complimentaire kleuren (kleuren die tegenover elkaar op het kleurenwiel staan) vormen vaak een mooi contrast, terwijl aangrenzende kleuren een harmonieus geheel vormen.
 4. Probeer kleuren uit voordat je een definitief besluit neemt. Je kunt bijvoorbeeld swatches van verschillende kleuren op de muur plakken om te zien hoe ze er in het echt uitzien.
 5. Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken, kun je ook een neutrale basis kiezen en accenten toevoegen met opvallende kleuren. Dit geeft een mooi evenwicht tussen rust en opvallendheid.

Combineer verschillende eigenschappen

Gebruik verschillende texturen en materialen in de woonkamer om interessante contrasten te creëren, bijvoorbeeld door het combineren van glanzend metaal met matte stoffen. Door verschillende texturen en materialen te gebruiken in je muurdecoratie, kun je interessante contrasten creëren en de aandacht naar bepaalde elementen leiden. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

Muurcirkel set 3 woonkamer combinatie
 1. Zoek naar muurcirkels of andere decoratieve elementen die gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals metaal, hout, stof of glas.
 2. Gebruik glanzende materialen om licht te reflecteren en een opvallend element toe te voegen aan de decoratie. Combineer deze bijvoorbeeld met matte stoffen om een mooi contrast te creëren.
 3. Maak gebruik van texturen om de decoratie visueel interessant te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rafelige stoffen of bewerkt hout.
 4. Probeer verschillende materialen en texturen te combineren om een rijk en gevarieerd geheel te creëren. Bijvoorbeeld, een glanzende metalen muurcirkel met een rafelig geknoopt touw eromheen.
 5. Let op het totale effect van de decoratie en hoe de verschillende elementen samenwerken. Sommige combinaties kunnen te druk of te chaotisch ogen, dus probeer een evenwicht te vinden.

Muurcirkels combineren

Probeer een harmonieus geheel te creëren door de muurcirkels in dezelfde vormen of maten te kiezen. Om een harmonieus geheel te creëren met muurcirkels, kun je proberen om cirkels te kiezen die in dezelfde vormen of maten zijn. Of wissel persoonlijke beelden met bosdieren en patronen af. Dit kan helpen om de decoratie visueel aantrekkelijk te maken en een gevoel van orde en structuur te geven. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

Muurcirkel set 3 badkamer
 1. Kies muurcirkels set 3 die dezelfde vorm hebben, bijvoorbeeld allemaal rond of allemaal ovaal. Dit zorgt voor een harmonieus geheel en maakt het makkelijker om ze op een goede manier op de muur te plaatsen.
 2. Probeer de muurcirkels in dezelfde grootte te kiezen, of in een reeks van maten die van groot naar klein of andersom gaan. Dit geeft de decoratie structuur en zorgt ervoor dat de elementen visueel in balans zijn.
 3. Als je verschillende vormen en maten wilt gebruiken, probeer dan een patroon te creëren dat de decoratie visueel interessant maakt, zoals een rasterpatroon of een stijgende of dalende reeks van maten.
 4. Maak gebruik van lijsten of omlijstingen om de muurcirkels te omringen en een professioneel uiterlijk te geven aan de decoratie. Dit kan helpen om de cirkels visueel samen te brengen en een harmonieus geheel te creëren.
 5. Experimenteer met verschillende opstellingen voordat je de muurcirkels op hun definitieve plek hangt, zodat je kunt zien wat het mooiste resultaat geeft.

Muurcirkel set in asymetrische vorm

Maak gebruik van asymmetrie door muurcirkels in verschillende maten te gebruiken of door ze op een oneven aantal op de muur te plaatsen Asymmetrie kan een interessant en visueel aantrekkelijk element zijn in muurdecoratie. Dit kan bereikt worden door muurcirkels in verschillende maten te gebruiken of door ze op een oneven aantal op de muur te plaatsen. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

Muurcirkel set combinatie
 1. Gebruik muurcirkels set 3 in de slaapkamer verschillende maten om asymmetrie te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door één grote cirkel te gebruiken in combinatie met twee of drie kleinere cirkels, of door een reeks van maten van groot naar klein te gebruiken.
 2. Plaats de muurcirkels op een oneven aantal op de muur, bijvoorbeeld in een rij van drie of vijf cirkels. Dit geeft de decoratie visueel interesse en brengt de aandacht naar de asymmetrische opstelling.
 3. Maak gebruik van lijsten of omlijstingen om de muurcirkels te omringen en een professioneel uiterlijk te geven aan de decoratie. Dit kan helpen om de cirkels visueel samen te brengen en een harmonieus geheel te creëren, ook al zijn ze in verschillende maten.
 4. Experimenteer met verschillende opstellingen voordat je de muurcirkels op hun definitieve plek hangt, zodat je kunt zien wat het mooiste resultaat geeft.
 5. Bedenk dat asymmetrie vaak het beste werkt als een accent in de decoratie, in plaats van als het hoofdelement. Probeer dus een harmonieus geheel te creëren door ook symmetrische elementen te gebruiken.
 6. Wat je ook bedenkt, zolang je het zelf kunt bedenken en creëren heb je altijd iets aparts aan de muur!

Creëer een diepteverhouding met muurcirkels

Voeg diepte toe aan de muurdecoratie door muurcirkels op verschillende niveaus op de muur te hangen, bijvoorbeeld door sommige cirkels op een plank te zetten of op te hangen met behulp van haken. Door muurcirkels op verschillende niveaus op de muur te hangen, kun je diepte toevoegen aan de muurdecoratie en het geheel visueel interessanter maken. Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

Muurcirkel set 3 woonkamer
 1. Hang muurcirkels op met behulp van haken of ophanghaakjes op verschillende hoogtes op de muur. Dit zorgt voor een driedimensionaal effect en maakt de decoratie visueel dieper.
 2. Gebruik planken of andere oppervlaktes om sommige cirkels op te zetten. Dit kan een mooi effect geven als de cirkels op verschillende niveaus op de planken gezet worden.
 3. Maak gebruik van lijsten of omlijstingen om de muurcirkels te omringen en een professioneel uiterlijk te geven aan de decoratie. Dit kan helpen om de cirkels visueel samen te brengen en een harmonieus geheel te creëren, ook al hangen ze op verschillende niveaus.
 4. Experimenteer met verschillende opstellingen voordat je de muurcirkels op hun definitieve plek hangt, zodat je kunt zien wat het mooiste resultaat geeft.
 5. Bedenk dat het gebruik van verschillende niveaus in de decoratie ook kan helpen om de aandacht naar bepaalde elementen te leiden of om een bepaald gebied van de ruimte te accentueren.

Muurcirkels omlijsten

Gebruik verschillende soorten lijsten of omlijstingen om de muurcirkels te omringen en een professioneel uiterlijk te geven aan de decoratie. Lijsten of omlijstingen kunnen een professioneel uiterlijk geven aan muurdecoratie en helpen om de muurcirkels visueel samen te brengen en een harmonieus geheel te creëren. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

Muurcirkel set 3
 1. Kies lijsten of omlijstingen die bij de stijl en het thema van de decoratie passen. Dit kan bijvoorbeeld klassiek, modern of bohemien zijn.
 2. Maak gebruik van lijsten of omlijstingen in verschillende stijlen en maten om interesse toe te voegen aan de decoratie. Dit kan bijvoorbeeld door grote en kleine lijsten te gebruiken of door lijsten met verschillende vormen en stijlen te combineren.
 3. Gebruik lijsten of omlijstingen in een consistente stijl of kleurschema om een harmonieus geheel te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door alle lijsten in dezelfde kleur te kiezen of door alle lijsten in een bepaald stijl te kiezen, zoals klassiek of modern.
 4. Maak gebruik van lijsten of omlijstingen om de muurcirkels set 3 op verschillende niveaus op de muur te hangen, zoals op planken of met behulp van haken. Dit kan een mooi effect geven en de decoratie visueel dieper maken.
 5. Experimenteer met verschillende opstellingen voordat je de muurcirkels op hun definitieve plek hangt, zodat je kunt zien wat het mooiste resultaat geeft.

Muurcirkels groeperen in setjes

Hang de muurcirkels op in een opvallende groep, bijvoorbeeld in een rij of een cluster, in plaats van ze op verschillende plekken op de muur te verspreiden. Door muurcirkels op te hangen in een opvallende groep, kun je de aandacht naar bepaalde elementen leiden en een harmonieus geheel creëren. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

 1. Hang de muurcirkels op in een rij of een cluster op één plek op de muur. Dit kan een mooi effect geven en de decoratie visueel interessanter maken.
 2. Maak gebruik van lijsten of omlijstingen om de muurcirkels te omringen en een professioneel uiterlijk te geven aan de decoratie. Dit kan helpen om de cirkels visueel samen te brengen en een harmonieus geheel te creëren.
 3. Gebruik accessoires of kleine decoratieve items om de muurcirkels aan te vullen en het geheel meer sfeer te geven, zoals kaarsen of bloemen.

Muurcirkels combineren met accessoires

Maak gebruik van accessoires of kleine decoratieve items om de muurcirkels aan te vullen en het geheel meer sfeer te geven, zoals kaarsen of bloemen. Door accessoires of kleine decoratieve items te gebruiken in combinatie met muurcirkels, kun je de decoratie aanvullen en meer sfeer toevoegen. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

 1. Kies accessoires of decoratieve items die bij de stijl en het thema van de muurdecoratie passen. Dit kan bijvoorbeeld klassiek, modern of bohemien zijn.
 2. Maak gebruik van kaarsen of bloemen om de decoratie sfeervol te maken. Dit kan bijvoorbeeld door kaarsen op te stellen op planken of tafels in de buurt van de muurcirkels, of door bloemen in vaasjes te zetten op een tafel of vensterbank.
 3. Gebruik accessoires of decoratieve items om de muurcirkels visueel samen te brengen en een harmonieus geheel te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door alles in een bepaalde kleur of stijl te kiezen, zoals klassiek of modern.
 4. Probeer verschillende accessoires en decoratieve items uit voordat je een definitief besluit neemt. Je kunt bijvoorbeeld kaarsen en bloemen op verschillende plekken in de ruimte zetten om te zien wat het mooiste resultaat geeft.
 5. Bedenk dat accessoires en decoratieve items alleen effectief zijn als ze aansluiten bij de rest van de decoratie. Probeer dus een harmonieus geheel te creëren door alles op een consistente manier te combineren.

Muurcirkels in lagen

Gebruik verschillende lagen en niveaus om de decoratie op te bouwen en meer diepte en interesse te creëren. Door verschillende lagen en niveaus te gebruiken in muurdecoratie, kun je de decoratie opbouwen en meer diepte en interesse creëren. Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

 1. Gebruik verschillende soorten decoratie, zoals muurcirkels, schilderijen, foto’s en andere decoratieve elementen, op verschillende niveaus op de muur. Dit kan bijvoorbeeld door sommige elementen op te hangen met behulp van haken of ophanghaakjes en andere op te zetten op planken of tafels.
 2. Maak gebruik van lijsten of omlijstingen om de decoratie te omringen en een professioneel uiterlijk te geven. Dit kan helpen om de verschillende elementen visueel samen te brengen en een harmonieus geheel te creëren.
 3. Gebruik accessoires of kleine decoratieve items om de decoratie aan te vullen en meer sfeer te geven, zoals kaarsen of bloemen.
 4. Probeer verschillende opstellingen uit voordat je de decoratie op de definitieve plek hangt, zodat je kunt zien wat het mooiste resultaat geeft.

Muurcirkels in sets van 3 uitproberen?

Experimenteer met verschillende opstellingen voordat je de muurcirkels op hun definitieve plek hangt, zodat je kunt zien wat het mooiste resultaat geeft. Het is altijd een goed idee om verschillende opstellingen te experimenteren voordat je de muurcirkels op hun definitieve plek hangt, zodat je kunt zien wat het mooiste resultaat geeft. Hier zijn enkele tips om dit te doen:

Muurcirkel set 3
 1. Probeer verschillende opstellingen uit voordat je een definitief besluit neemt. Dit kan bijvoorbeeld door de muurcirkels op verschillende hoogtes op de muur te hangen of door ze op verschillende manieren op te stellen op planken of andere oppervlaktes.
 2. Maak gebruik van lijsten of omlijstingen om de muurcirkels te omringen en een professioneel uiterlijk te geven aan de decoratie. Dit kan helpen om de cirkels visueel samen te brengen en een harmonieus geheel te creëren.
 3. Gebruik accessoires of kleine decoratieve items om de muurcirkels aan te vullen en het geheel meer sfeer te geven, zoals kaarsen of bloemen.
@ByFoekema

Albert / @ByFoekema

Albert is natuurfotograaf en online marketeer van beroep. Geboren en getogen in het mooie Friesland. Daar worden vele foto’s gemaakt van de prachtige landschappen, insecten, vogels en andere mooie onderwerpen. Bekijk de mooiste fotografie hier op de website onder natuurfotografie, of houd de Instagram pagina in de gaten voor regelmatige updates. Heb je vragen? Stel ze gerust.