Het jaar 2019 was voor mij een bewogen arbeidsjaar. In dit jaar heb ik diverse nieuwe stippen op de horizon gezet en plannen gemaakt. Ik werkte de ideeën verder uit en begon met het plannen van de benodigde stappen.

April 2020 zou dé maand moeten worden waarin de plannen aan uitgevoerd zouden moeten. Het rolde echter totaal anders dan gepland door corona. Onderhand waren we bijna eind mei en mijn plannen lagen maar te wachten.

Eind vorig jaar konden we allemaal zien wat er zich in China afspeelde. We hadden het erover maar hadden ons totaal niet voor kunnen stellen wat dit voor ons en de wereld zou betekenen. Maar ook wist ik niet wat het voor mijn plannen zou betekenen. Uiteindelijk bleek dat het vooral voor uitstel zorgde.

Ik heb gelukkig geen klagen of zorgen en moeilijkheden door het coronavirus. Wij redden ons prima. Ons leven gaat verder zoals voorheen maar dan met voorzorgsmaatregelen. Ik heb een goede baan, een vast inkomen en we kunnen eten en drinken. We kunnen ruim bewegen door ons huis en tuin en hebben een fantastisch bosrijke omgeving. Geen reden tot klagen.

Maar het bleef in mijn hoofd rondspoken. Hoe ga ik nu beginnen en vooral wanneer? Uiteindelijk heb ik de datum vastgesteld op 24 juni en besloot het hoe dan ook door te zetten. Per 24 juni dit jaar 2020 sta ik dan officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met de naam Albert Foekema Fotografie en/of Albert Foekema Marketing 🥳

Het idee om te starten in corona-tijd mag misschien een slechte beslissing lijken, ik geniet natuurlijk ook de nodige voordelen. En daarbij weet niemand hoe het leven er na een corona-tijdperk uit zal zien. Ik kan nu rustig aan beginnen. Ik ben nog niet afhankelijk van de onderneming.

Mijn website, zoals je deze nu aan het bekijken bent staat online. Ik ben de nodige drukwerken aan het vormgeven en andere processen die nodig zijn voor het ondernemen aan het opstarten. Qua uitvoerend werk zit ik in een prima branche. Mijn lenzen zorgen voor de nodige afstand en voor de nodige aanwijzingen hoef ik niet dichtbij te staan. Ik raak niemand aan en de 1.5 meter regel valt met gemak te handhaven.

De eerste stap is gemaakt. Ik heb een legitieme onderneming en daarbinnen wil ik foto’s maken van en voor mensen. Ongedwongen en pure foto’s. Bedrijven help ik graag verder met het opzetten van de juiste marketing strategieën, het maken van campagnes en een betere vindbaarheid van de website in zoekmachines.

Daarnaast zal ik actief gaan schrijven. Schrijven is ook een van mijn favoriete bezigheden. Fototips, ideeën, inspiratie, producten en marketing gerelateerde onderwerpen zullen dan ook voorbij gaan komen!