In de maand januari van 2024 was het koud en donker. Met veel regen en ijzig koude dagen had ik niet veel zin om erop uit te gaan. Het was dan ook een uitgelezen kans om de Orchideeƫn Hoeve weer op te zoeken. De Orchideeƫn Hoeve is een zeer bekend en mooi tropische tuin / park met vogels, apen, vissen en tropische vlinders. Ik kom er een paar keer per jaar om de vlinders te fotograferen, maar ik begin de apen en vogels ook erg leuk te vinden. Dit keer heb ik de tijd genomen voor de toekan. Een prachtige spechtvogel met zijn enorme geel-oranje snavel.

Pantropica (Orchideeƫn Hoeve)

Op het moment dat ik er in januari 2024 was, kwam ik nog bij de Orchideeƫn Hoeve aan. Op het moment van het schrijven van dit artikel heet het nu Pantropica. Ze zijn veranderd van naam en hebben het park en de tuinen volgens mij erop aangepast. Ik ga dan ook zeker snel weer kijken hoe het is geworden.

Toekan spechtvogel

Toekan spechtvogel fotografie

De toekan is een prachtige vogel, dit exemplaar beweegt er gemakkelijk en vrij rond. Je loopt langs de paden tussen de ‘jungle’ in en ziet de vogels en dieren vrijuit rondgaan. Dat maakt het dat je ze erg makkelijk op de foto kunt zetten. Ik vond het perfect om met de telelens de vogels hier te fotograferen. Het heeft tot de toekan portretsessie op de natuurfoto’s hieronder geleid.

Toekan als fotoprint

Op werkaandemuur.nl heb ik twee toekan foto’s gepubliceerd welke als muurdecoratie besteld kan worden. Kijk bij mijn aanbod op Werk aan de muur en haal deze gave toekan als fotoprint in huis.

Toekan natuurfoto afdruk als muurdecoratie
Toekan portretfoto