We zijn 11 maart en ondanks alle verwachtingen, sneeuw! Het begon al op de vrijdag 10 maart, maar het was in Friesland nog vooral natte sneeuw dat snel verdween. Toch bleef het stug door sneeuwen, tot het goed bleef liggen. De sneeuw werd compacter en uiteindelijk werden we op zaterdag 11 maart in een winterse wereld wakker.

Bekijk hier de winterfoto’s.

Winterfoto witte sneeuw

Winterfoto’s

Wat een geweldig gezicht weer. Alles wat je kent en ziet in de natuur, compleet bedolven onder een witte deken van sneeuw. Dan moet je natuurlijk wel net het geluk hebben met een druk gezin en verplichtingen dat je er op uit kan voor het maken van winterfoto’s. Gelukkig kon ik er de hele dag tijd aan besteden. Ik heb diverse foto’s gemaakt in mijn directe omgeving in de Friese bossen.

Frysk hynder yn de snie

Winterfoto witte sneeuw

Aangezien het een mooie zonnige ochtend was wilde ik niet in een te dicht bos fotograferen. In mijn omgeving zijn diverse bossen te vinden waaronder de ‘kleine’ Kiekenberg. Dit is een bos met mooie open randen en velden. Hierdoor schijnen de zonnestralen vaak nog harder door de bomenrijen en kun je het zonlicht mooi fotograferen.

Winterbos wandelpad

Winter foto’s van Nederland maart 2023

Het was al mooi zat om de wereld weer eventjes in winterkleed te zien. Het was daarnaast ook nog eens een prachtige dag met veel zon. Een warme dag waardoor de sneeuw ook weer snel verdween. Ik heb de winter foto’s in een album hier op deze website geplaatst. Bekijk al mijn foto’s van deze mooie winterdag, het cadeautje van maart: klik hier voor het album.

Tractor door de sneeuw
@ByFoekema

Albert / @ByFoekema

Albert is natuurfotograaf en online marketeer van beroep. Geboren en getogen in het mooie Friesland. Daar worden vele foto’s gemaakt van de prachtige landschappen, insecten, vogels en andere mooie onderwerpen. Bekijk de mooiste fotografie hier op de website onder natuurfotografie, of houd de Instagram pagina in de gaten voor regelmatige updates. Heb je vragen? Stel ze gerust.